dwa bruegla obrazy.
dziecko i trup. przedmioty poddane całościowej
wiwisekcji-słowo na dziś.
zmiana krzesła wpływa na pozycje siedzącego, staje
się dostojniejszy jak wiersz.
mordowanie psów i obrzucanie się gównem
jest na topie.
nie chcę być przybosiem i
gryźć nędzne mięsa.
mnie nie prowokujecie, możecie opisać
flupy, rzucać czymkolwiek.
NAS to nie sprowokuje. Nie jesteśmy klasykami,
ale nie potrzebujemy żadnych
najnowszych ścierw.
Wyrażamy się w dążeniu do piękna,
tak nadwyrężonego.
Piękne to co piękne. Turpizm
spierdolił się już dawno.
Tryumf śmierci i rzeź niewiniątek
hipopotam
hipopotam
Wiersz
·
25 kwietnia 2008
Druga jest lepsza, puenta bardzo mi się spodobała, ale nie widzę żadnego uzasadnienia napisania NAS z dużych liter. Wybija z tropu.