Kto?

Goosfrabba



gdzieś ulepiono
słońce
a na imię miał Bóg
 
rysował palcem
ołówków jeszcze nie było
znał się na architekturze
wnętrz
  
kolory wymyślił potem
znudziły go czerń
i biel
 
do nowo
stworzonej ziemi
dodał dźwięk
tak więc i uszy
  
zna mnie
chyba zna bo jeśli nie
któż inny mógłby
mnie stworzyć
  
na koniec domalował
dwa bieguny
północny i południowy

 

i jeszcze resztę dziwnych

świata przeciwności

Oceń ten tekst
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz · 27 kwietnia 2008
anonim
  • Marek Dunat
    wiesz co ? warto by go rzeczywiście dopieścić. ja go puszczę - jeśli chciałbyś cos zmienić - napisz.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Goosfrabba
    Ja również się zgadzam co do 5tej strofy. Myślałem nad tym: usunąć czy zostawić. Ostatecznie zostawiłem, ale czuję że i tak ten utworek przejdzie jeszcze kilka transformacji ;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    zarówno tytuł jak i treść kojarzy mi się z piosenką Habakuka. I miłe to skojarzenie, chociaż przekaz prosty : )

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    smarek (s od super)
    początek

    gdzieś ulepiono
    słońce
    a na imię miał Bóg

    rodzaje mi zgrzytają. ze strofą 5 zgadzam się z Michałem

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał Zły Miś
    kolory wymyślił potem - zmień potem na później bo to dziwacznie Ci wychodzi haha

    mógłbym się czepić do kilku gorszych fragmentów, no ale po co. Albo dobra, tą strofę:

    zna mnie
    chyba zna bo jeśli nie
    któż inny mógłby
    mnie stworzyć

    z chęcią bym wywalił. Ogólnie nawet fajnie. Pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat temu