jak świnia rozbita w kotlecie
dla ludzi to tylko sztuka
poszukaj człowieku w poecie
człowieka poeto poszukaj
legendy o twojej chorobie
klęczą pod każdym pisaniem
bracia bywają po słowie
i jaźnie porozstrajane
wymianą zamarzeń na wiary
wszyscy są nielegalni
nie ma winnych bez kary
są tylko nieprzeczytalni
odkryjesz wyrytą herezję
z nagrobka zmiatając listowie
tak bardzo kochał poezję
jak bardzo był zwykły człowiek
w pecie cieżko czegokolwiek się doszukać prócz paru dymków...
Popraw popraw, bo szukania człowieka w poecie nie odrzucę przecież.
w końcu Ew- to Ew... jak mówi to wie