bywam
punktem na horyzoncie
pojawiam się
w najmniej spodziewanym momencie
wprowadzając zamęt
punktem zwrotnym akcji
gubiąc myśli ślizgam się
usiłując zachować równowagę
wbijam paznokcie
krzywdzącym
podsumowaniem
ponadludzkich starań
niesprawiedliwą oceną
ułamkiem brakującym
do zajęcia miejsca na podium
zwycięzca bierze wszystko
przegrany nic
punktem na końcu zdania
potocznie zwanym kropką
przede mną tylko czysta
biała kartka
bywam
sobą
wybrałam
czytajcie na zdrowie!
dobrze wybrałaś;) a teraz poczekamy na o!boskich bo oni tu rządzą... w tym świecie nie całkiem wywróconym ...
czekam, cierpliwość cnotą :D
wywaliłbym te dwa bywam z 3 i 4 strofy:) reszta jak najbardziej:)))
"Bywam sobą" ociera o banał, ale w końcu 'bywam' a nie 'jestem. No cóż, kilka prostych prawd... na początek nie jest źle ; )
prosta ze mnie kobieta to i prawdy proste :D
powiadasz dwa wystarczą? zmienię i zobaczymy...