Literatura

* autoportret (wiersz)

whiteshrew

 

pobaw się dziewczynko kredką

niekoniecznie czarną

na fakturze chropowatej

 

jednym okiem

oszukaj astygmatyzm i

na zakręcie wywiń rzęsę

 

namaluj siebie

jak umiesz najpiękniej

 

choć raz bez cieni zostaw kontury

jesteś już duża

wiesz jak jedną kreską zamknąć usta

 

wyostrz to co gubią kolory

wzrok da się oszukać


wyśmienity 9 głosów
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
urughai
urughai 28 kwietnia 2008, 13:58
Nawiele obrazów można go smakować.............jest wiersz............Serdecznie Pozdrawiam!
ew
ew 28 kwietnia 2008, 15:09
macie ortografa koleżanko, bo niekoniecznie to chyba raczej razem..
estel
estel 28 kwietnia 2008, 17:10
chyba raczej na pewno. poprawiaj white, bo chcę te subtelne rymy światu pokazać.
Latte
Latte 28 kwietnia 2008, 21:11
Jest wiersz;) Twój;)
whiteshrew
whiteshrew 28 kwietnia 2008, 21:15
błąd poprawiony :] Urughai, ew, estel, caffe dziękuję :>
estel
estel 28 kwietnia 2008, 21:33
no to do przodu dziewczynko. ;)
Andrzej Talarek
Andrzej Talarek 3 maja 2008, 23:36
Rzeczywiście, umiesz wyostrzyć słowa. Są jak skalpele dokładne, chociaż krótkie. Ale twoja dłoń sprawna, wie jak je prowadzić.
Pozdrawiam
Andrzej Talarek
Libra 9 czerwca 2008, 16:38
nie wiem jak to się stało, że teraz dopiero znalazłam ten wiersz, ale mnie zachwycił...
przysłano: 28 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

* ja romantyczna
whiteshrew
*a za oknem motyle
whiteshrew
* a za oknem motyle
whiteshrew
* cztery kąty *
whiteshrew
* nieostro *
whiteshrew
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca