zważ czasem na fakty
oczywiste jak światło
cień spod paznokci
mydłem wymalowane oczy
po pas przesiąknięte
granatowym milczeniem
przykazaniami miłości
kierują się psy i koty
nie pamiętasz mnie
znaku na czole
znaku stop
w aortach zdumień
istniałem do dziś
na łokciach piasek
skopany do ziemi
nie rozumiem
Zrozumienie
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz
·
28 kwietnia 2008
Wiersz mi się podoba.
Pozdrawiam
Andrzej Talarek