kaligrafia

Latte

 

*W książkach leży dusza wszystkich czasów przeszłych.

Thomas Carlyle

 

 

zmniejszają się źrenice
wyblakłe  ciągłym zmęczeniem
czytaniem tęczówka pogubiła barwność
wpatrzona w czerń symbolicznie błyszczy

słońcem zza okularów
aureola niewidoczna za dużo liter
w życiu i precedensów
wypaliły blask
kolejno odkładam opasłe roczniki
nie gubię rutyny - nie uwiera


nadpisuję prozę życia*

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 10 głosów
Latte
Latte
Wiersz · 28 kwietnia 2008
anonim
  • anonim
    sens
    dobry tekst. trochę - "pogubiła barwność" - tnie się - ale ok. pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    hayde
    I co oni ci zrobili na tym zlocie, że już się nie pojawiasz z tekstami?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Andrzej Talarek
    Co to jest nadpisywanie? Dokładność, kaligrafia życia powinna zmuszać do dokładności, precyzji w wyrażaniu mysli . mam wrażenie, że tego jest za mało.
    Pozdrawiam
    Andrzej talarek

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Anna Nawrocka
    PDS powyższe zauważyłam i u tajemnej i u caffeine :D
    hmmmm :/ i tylko ja nieodparte wrażenie mam dreptania w miejscu (nasila się)

    kaffko, ja tu u ciebie już bylam, widzę że modyfikowałaś .. i dobrze jest!

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    PoDrugiejStronie
    Cofeinko - wow jak Ty się rozwinęłaś w pisaniu. Ten wiersz to kawał dobrej poezji. pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Latte
    A dzięki o!boski;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    no mi teraz bardzo . tamto było niepotrzebne chyba. przeszkadzało .

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Latte
    A da się zrobić...;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    a wiesz co koffeinko ? a gdybys nie wpisywała jednak tego ,, moich lat ,, ? .

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • szklanka
    ładnie ..

    · Zgłoś · 16 lat temu
Wszystkie komentarze