Prawda ekranu

Łukasz Radwaniak

Na ekranie dawne czasy,

wtedy nie skamerowane,

dzisiaj zrekonstruowane,

posklejane,

zmontowane.

 

Na ekranie dawne czasy

z epoki całkiem niedzisiejszej.

 

Lubię na monitorze nowej generacji

oglądać czasy nie monitorowane.

Sięgam wówczas po kamień

z drogi do Cesarstwa,

leżący między prawdą czasu,

a prawdą ekranu.

Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak
Wiersz · 29 kwietnia 2008
anonim
  • anonim
    smarek (s od super)
    skamerowane, zrekonstruowane, zmontowane, monitorowane..
    poezja ochroniarzy ;-)
    Łukasz, fatalnie wyszło

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Też mi się wydaje że tak za bardzo wylewa się tu postmodernizm : )

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    skamerowane??? za smarkami i panami. Nie podoba mi się.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    naciągane dla wykorzystania kilku słowek uważanych za nowoczesne. nic , a nic .

    · Zgłoś · 16 lat