Literatura

Owoc (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Byłem sam, jestem sam...
Czy będę? Hmmm....
A czy jest mi źle?
Nie.
Czy czegoś mi brakuje?
Być może.
Czy jestem szczęśliwy?
Tak. Teraz już tak...
Bo wiem, że miłość
Dojrzewa niczym owoc
I tak jak on wymaga czasu
By w pełni okazać swe piękno,
A zbyt wcześnie zerwany
Jest niedojrzały i cierpki,
I nie syci...
Dlatego warto czekać,
Warto trwać,
I warto żyć,
Bo po latach jego piękno i aromat
Wynagrodzi nam lata
Trudów i wyrzeczeń.
I nawet potem,
Gdy go już spożyjemy,
Wspomnienie jego smaku
Pozwoli nam przeżyć
Resztę naszych dni w przeświadczeniu,
Że na taką miłość
Warto było czekać
Choćby nawet całe życie...

Dedicated to: Jagoda


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca