Literatura

Wymyśliłem sobie (wiersz)

cihex

o.

Wymyśliłem sobie, że tak będzie pięknie
Wymyśliłem sobie Ciebie w sukience
Wymyśliłem sobie dom na skraju lasu
Wymyśliłem psa, kominek ciepły
Wymyśliłem ogród i szklanke herbaty
Wymyśliłem sobie cud pachnące kwiaty
Wymyśliłem fotel w salonie bujany
I perskie dywany
Wymyśliłem noce nieprzespane, piękne
Wymyśliłem wszystko, w moich Twoje ręce
Ale wiem  już teraz i to mi wystarczy
Że nie myślałbym nawet o szklance herbaty
Gdyby nie Twój zapach kiedy mnie przytulasz
Gdyby nie Twój oddech, delikatne dłonie
Gdyby nie te oczy, w których zatanąłem
Gdyby nie ta miłość, którą mnie otaczasz
Gdyby nie to wszystko nie marzyłbym wcale
Niemarzyć to umrzeć, a ja żyję dalej

 


słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hayde
hayde 3 maja 2008, 11:20
Interpunkcja - to ona jest czy nie? Bo widzę kilka przecinków i kropek niewidek. Zrezygnować całkowicie. Do tego wielki litery na początku wersów, jeśli nie ma na końcu poprzedniego kropki, to po co je używać?

Co do tego wymyśliłem - hmm.. to za dużo tych zwrotów. Czytając poopuszczałam kilka, pojawiły się niby same wyliczenia, ale brzmiało lepiej.

Pozdrawiam
..
.. 3 maja 2008, 15:53
monotonny, nudny.. kombinuj dalej, napiszesz lepiej :-)
Zły Miś
Zły Miś 3 maja 2008, 21:26
nie nie nie nie nie nie nie... To nie ma być kolejny ''Entliczek-pętliczek...''
Czekam na następne.

Pozdrawiam,
M.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 4 maja 2008, 14:11
Po co tak wyliczać? Można inaczej. Albo ograniczyć 'wymyśliłem sobie' oraz 'gdyby'.
estel
estel 4 maja 2008, 17:28
wyliczanka, to raz. powtórzenia, które źle się czyta, to dwa. literówki, to trzy. to się pewnie dobrze da zaśpiewać, w wersji czytanej nie bardzo.
acz te wyliczane wymyślenia mogłyby się wybronić.
przysłano: 3 maja 2008 (historia)

Inne teksty autora

Naszkicowany
cihex

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca