ze wszystkich ten jeden
wróbel dający mi głos
dający znać
pisany zewsząd
(co za szum w tym zewsząd!)
o, piórko ci spadło
nieopisany wszechświat tego piórka
wieczność z ciemniejszą chwilką brązu
nie opisana jeszcze drżąca kreska skrzydeł
nie opisana złota kropka w oku
jeszcze
mniej więcej tak
powinien