***
żagli kolorowych szum
skrzydła pieśni
niczym wiatr
rozpostarte tu
na proscenium
taniec ciał
w zgodnym kręgu dusz
zjednoczone magią nut
w górę, w dół i w przód
porwał mnie
ten wspólny dreszcz
rytm me nogi rwie
i roztopić już się chcę
w tej scenicznej mgle
precz nostalgio
witaj śnie
niech muzyka nogi rwie
chcę w nią wsiąknąć
nią się stać
chociaż raz..........
chociaż raz