nie wszystko złoto

Anna Nawrocka

 

 

 

  

opadając cieniem na policzki muśnięte

pudrem w kulkach brązującym
leniwie toczyła wzrokiem
ciągnąc spojrzeniem w ograniczoną wieczność
od mrugnięcia do mrugnięcia powieką
konsystencja kremowa

zwilżając usta niby nieświadomie
płonące strażacką czerwienią
przygryzała wargi odnawiając kolor

opadając chustą na ramiona
muśnięte ultrafioletem
zasłaniała kształty niewinnie przyciagając
uwagę na czas ograniczony od godziny

po noc
w zależności od zasobności portfela

 

 

 

Anna Nawrocka
Anna Nawrocka
Wiersz · 9 maja 2008
anonim
  • Latte
    nancy wywal to solarium... ja Cię proszę :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    dobra, przekonałaś mnie ;) wywalam

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    ja fanka tego urządzenia ... no teraz jest już ślicznie;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    boszzzz. toż ja NIC z tego nie rozumiem !!! jaki puder w kulkach ???? :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    jak to jaki? w kulkach zwyczajnie.
    jest ciekawie, jednak drażni mnie nagromadzenia kursywy tego rodzaju i tytuł.



    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    tytuł to zawsze więcej niż nic, więcej niż trzygwiazdkowa bylejakośĆ...

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    hm.
    czasem bardziej bylejakość tytuł niewysokich lotów wprowadzi, niż trzygwiazdkowa neutralność :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    hmmm... no nie wiem, nie mam beztytułowców neutralnych w kajecie
    tytuł lubię jak jest, to co? jakieś propozycje?

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    ja bym zostawiła jego część drugą, wyjąwszy ją wcześniej z nawiasu :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    hmmm ciekawa koncepcja (dobra jest!) druga część dołączyła do pierwszej po pewnym czasie... zmieniam

    aa i powyżej nie wypowiedziałam się wystarczająco precyzyjnie... lubię kiedy tytuł jest ;)

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze