ludzie

Karol Ketzer

mieszkają ludzie w wierszach
jak w wynajętych pokojach
wchodzą sobie na głowy

ze względów oszczędności

mieszkają ludzie w wierszach
niektórzy w haiku
cierpliwych stać na poematy
tak czy inaczej
zbudowane przez bezdomnych

troszczysz się o mnie codziennie
gdy w telewizji pokazują prezydenta
zakrywasz mi o czy

 

jeszcze przez chwilę gapię się w ścianę
przez chwilę medytuję

zamieszkaj ze mną
w jednym z moich wierszy

 

jak w wynajętym pokoju

 

Karol Ketzer
Karol Ketzer
Wiersz · 11 maja 2008
anonim
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    ten prezydent ...? bardzo pasowny.. bardzo!

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    inaczej. może warto więcej tak pisać . cos jest w tym ,że zdaniem wielu czytelników poezja zboczyła w rejony zrozumiałe tylko dla samych twórców . czy komercja oznacza łatwe zrozumienie wiersza przez przypadkowego czytelnika ?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Karol Ketzer
    komercja to złe słowo ;] raczej posiadanie pomysłu na tekst jeszcze przed napisaniem tekstu jest bolączką o której mówisz ;]

    · Zgłoś · 16 lat
  • Karol Ketzer
    tzn brak pomysłu ;]

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zły miś
    prezydent wydał mi się trochę oklepany (dobrego słowa użyłem?), reszta dobra, aczkolwiek z tymi domami-wierszami lekko przynudza. Jednak oczywiście, że tak.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Karol Ketzer
    no faktycznie to może i jest trochę nudne

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zły miś
    oczywiście nie odbierz tego jako wyrzut, nie?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Oczywiście, że odbierze. Przecież powiedziałeś to tak po chamsku...! : P

    · Zgłoś · 16 lat
  • Karol Ketzer
    hehehe ;] prawdziwa cnota ... ;];];]

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze