a jeśli to nieprawda
że świat ma dwa końce
może stoi na słoiku jagód
w letnim deszczu
miotanym wyrzutem słodyczy
co jeśli pomarańcze to osobne światy
gorzkich smaczków
popołudniem wciągane
czarnymi dziurami
jeśli słońce parzy tylko
dla złudzenia że jest
co jeśli śnią się tylko
te nieprawdziwe rzeczy
gdzie jest Bóg
jeśli jest
a jeśli to nieprawda
ten cały wiersz
czy ja też jestem
nieprawdziwy?
A jeśli to nieprawda?
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz
·
12 maja 2008
Pozdrawiam Cię
Andrzej Talarek