„powodzenia”
jedno słowo
które jestem w stanie
ci ofiarować
jedyna pomoc
na jaka mnie stać
nie pytaj czemu
nie, nie potępiam cię
współczuję
ale boje się dotknąć
by nie zarazić się
nieszczęściem
wiec „bywaj”
mam nadzieje
ze znajdziesz pomoc
ale nie pros o nią mnie
zostaw mnie
z moim strachem
będę próbować stłumić
wyrzuty sumienia
sami ze swoim strachem
jak z murem nie do pokonania
a nie wierzyłam
kiedy mówili
ze to dotyka
nie tylko tych
ze szklanymi oczyma
i śladami na przegubach...