cukiernik słodzi zawzięcie (aż
niedobrze się robi) smakiem
jaki sobie wybierzesz pełna
paleta
siedem pięknych kłamstw niczym
robak wewnątrz śliwki -zjadają
nas od środka
grzech
pod osłoną srebrnego parasola
tak my
nigdy nie pukamy do otwartych
okien i drzwi
a to chyba, jak widzę, bardzo pomaga.
jak trzeba to besztajcie, bo na prawdę chcę, żeby było coraz lepiej.
Pomysł świetny i rzeczywiście wiersz wygląda na przemyślany ale....
- wyrazenie aż niedobrze sie robi smakiem -złe jest gramatycznie.....myślę,ze wystarczy tu aż niedobrze się robi......... Wiem, widzę,ze tu chodzi o płynnośc ale.... ten smak- moze coś wymysł jeszcze inego ?
- pełna paleta - przerzuciłąbym do nowego wersu jako całość i zrezygnowała z tego sz w nawiasie tzb proponuję -wybierzesz...........ale tu jakby co mogłoby być
- kolejny błąd granmatyczny- kląmstwa i owszem-zjadają ale siedem pięknych- zjada!!!
PAnie Anathemo jak mozna było takich oczywistości nie zauważyć??????
-
;)
a co do smaku
cukiernik słodzi zawzięcie (...) smakiem jaki sobie wybierze(sz)
o to chodziło. może nie wyszło.