zazwyczaj wyraźne kontury postaci
mętnieją pod wpływem słońca
niebo zostawia na oknach
tłuste odciski palców
nie myślę o tobie
zamiast tego dokładnie
zapamiętuję przedmioty
jakie ludzie trzymają w łazienkach
zazwyczaj proste reguły grzechu
komplikują się z nadmiaru cienia
ze stoickim spokojem znoszę
poranny atak kaszlu
nie myślę o tobie
zamiast tego dokładnie
przyglądam się biedakom
którzy podnoszą puszki spod moich stóp
:)