Przylgnąć do Ciebie
W objęciach Twych szukać siebie
Niezależności swej się wyzbyć
W zależność od Ciebie ją przemienić
Istnieć dla Ciebie niczego nie oczekując w zamian dla siebie
Skamlając o miłość
Codziennie, od rana
Tłumiąc szloch, że jestem niekochana,
Że w przedmiot się zmieniam do życia potrzebny
Z przerażeniem dławiącym mnie walcząc,
Że „na zawsze razem" to aż tak długo..
2) Powtórzenie 'siebie' w ostatnich słowach wesów.
3) Niepotrzebny wielokropek w puencie.
4) (kosmetycznie) Zamiast cudzysłów, użyj kursywy.