świadomość *

Anna Nawrocka

 

za rękę cię poprowadzę w niezbadane obszary
świadomości niedbale rozkładającej nogi
na szarym prześcieradle lepkie ślady wpółzatarte
naiwnie szepcze do ucha nie było innych kochanków

chodź za mną spenetrujmy jeszcze nas tutaj nie było
poudawajmy przez chwilę gra w odkrywanie ma sens
za rękę cię poprowadzę dotykiem rozświetlę noc
fajerwerki zamarły w pół nieba

Anna Nawrocka
Anna Nawrocka
Wiersz · 22 maja 2008
anonim
  • anonim
    hayde
    że niby jakaś dziewica zabłąkała sie nam na portal? mam jakieś wyjątkowe uczulenie na prześcieradła ostatnim czasem - fajnie, że nie jest białe.

    "w pół nieba" - w połowie albo pół-nieba? no nie wiem, coś bym się tu pobawiła.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    dziewica nie, raczej nie...
    w pół-nieba powiadasz? hmmm... się/sobie pomyślę/przemyślę

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    a wiesz, że fajnie to wyszło. Z tym zapewnieniem niezdrady i z fajerwerkami.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    dzięki :) to pierwsza z odsłon "świadomości", nad zamieszczeniem kolejnych tu na wywrocie muszę się zastanowiĆ... nie są zbyt wywrotowe ;)

    · Zgłoś · 16 lat