Literatura

Ocean Spokoju (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Co dzień, gdy otwieram oczy
Widzę Ciebie...
Patrzę na Twą zaspaną buzię i walczę...
Śpisz tak słodko wtulona w poduszkę;
Oczy zamknięte, usta śmieją się,
A włosy niczym kwiaty
Rozkwitają wokół Ciebie.
A ja wciąż walczę...
Walczę sam ze sobą....
Gdy tak śpisz, pragnę
Wziąć Cię w ramiona
Przytulić i pieścić,
Zanurzyć się w Oceanie Spokoju,
Którym dla mnie jesteś.
Ale z drugiej strony
Strach nie pozwala mi
Przerwać Ci snu,
Tej jedynej tak cudownej chwili,
Gdy śpisz i śnisz,
By na co dzień
Znów cieszyć mnie
Swym cudnym widokiem...
Więc i ja zamykam oczy
I pogrążam się we śnie...
Może gdzieś tam
W Oceanie Spokoju
Znajdę Ciebie,
Może Tam będę mógł
Powiedzieć Ci to,
Czego Tu boję się wyznać...

Może...

Dedicated to: Jagoda


dobry– 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca