zastanowię się nad wszystkim
jeżeli pokażesz mi:
twarzy nie trzeba myć codziennie
można oddychać
resztkami wczorajszego
deszczu ze spalinami wozu
co wiózł tamtych do innego świata
życie nie pomyśli: jaka ona chytra
gdy będziemy się targować
bateryjne króliczki modernistyczne zegarki zakukułczy
kukułka zinwentaryzuje spróchniałe fotografie
zatańczymy sobotę na śmierć
ta ostatnia niedziela
Coraz bardziej podobają mi się Twoje twory : )
Cieszę się, też , ze dobrze odczytałam tytuł jako polemikę z Michalem Z.