Kilka myśli

LitlleDragon

 

2008-05-24 

… to co oczywiste, zazwyczaj pozostaje ukryte…

 

bij w werbel coraz mocniej
mimo krwawiących dłoni
pałeczki pęknięte rytm gubią
wal pięściami jeszcze nie umieramy
prowadź na wyżyny Ziemi Obiecanej

 

niech ci którzy podkochują się skrycie
wzdychają do księżyca
lub fotografii wytartej w tylnej kieszeni
uczucia rwą na strzępy rozwiewane marzeniami
niech zanoszą pocałunki na kopiące buty

 

w snach przybywają Anioły
kładąc palec Boży
pomiędzy nosem a ustami
znaczą byśmy nie zapomnieli

 

rankiem na uśmiech twój

odpowiem zadumą
spojrzenie schowam głęboko na potem
dotykiem słowa ogrzeję zziębnięte dłonie
myśl zawsze będzie przewodnikiem
wspomnienia istnieją

ale czasem musimy milczeć

 

 

 

LitlleDragon
LitlleDragon
Wiersz · 24 maja 2008
anonim