dlaczego upierasz się przy niezrozumieniu?
nie lubisz tego pociągu bo nie wiesz
jeszcze dokąd cię zawiezie
pamiętasz tego chłopca o twarzy jasnej
którego szare oczy spoglądają na ciebie
ze starej fotografii?
kilka lat później przejechał go samochód
pełen jego własnych niespełnionych pragnień
i niepokornych myśli
nie krzycz, że zostawił cię samego bo to ty
wciąż czekasz naiwnie na Godota i krzyczysz
Jego imię przez sen
I nie ma się czego czepić. Bdb.
Czekajcie, pooddycham sobie trochę;].
Motyw Godota chodził za mną już od jakiegoś czasu, trzeba go było w końcu wypluć;].