oni dziś nie chcą pięknych mitów
inaczej sobie tłumaczą życie
i to czego w nim zrozumieć nie mogą
kikuty po skrzydłach
już mi sierścią obrosły
ma się czego uchwycić
krwiopijca
gdy mnie dosiada
a robi to boleśnie
z przekleństwem na ustach
i siecze mnie od razu w bok
krzycząc: nie ma cudów!
więc
z pełnym łez wytrzeszczem
ruszam
ale nie dogonię już źrebięctwa
co w chmurach zostało
salami z Pegaza (od jutra w Twoim markecie)
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz
·
25 maja 2008
I, do diaska, czemuś nas nie częstował taką poezją na początku? Tylko musieliśmy Ci odrzucać te teksty?
Tytuł zachęca do czytania, intrygujący. Dobry tekst z jasnym przekazem.
Co na pogrzebie macha kutasem?" Nie każdego stać na taki striptiz. Buzia
reszta mniej banalnie, poprawnie, ale do mnie jakoś nie dociera.
Pozdrawiam Andrzej Talarek