***
bryza tęsknoty
przeczesała falom włosy
pusta szklanka nieba w skurczonej dłoni dnia
pamięta jeszcze zapach wody
mocne akordy chmur
wybrzmiały
zbudzone skrzydłami Pratchettowskich motyli
muzyką wiatru oplecione dłonie
symfonię Beethovena
rozsiewają
było już razy 4323534 do entej
ps. jednak dopełniaczowość zdecydowanie na niekorzyść
wiersz robi się koturnowy, frazy dopełniaczowe brzmią koślawo