Poranne pytania bez odpowiedzi

wiedzma leśna

 ***
Gdy obudzę się rano
jaki będzie świat?

jaki będzie dzień?
czy stare lęki przeminą?
czy spełnienie marzeń przyjdzie?

Czy ja będę tą samą?
Czy myśli w bezmiarze pochłonięte bezsilnością do Ciebie trafia?

I codziennie dobrego dnia życzyć Ci będę
mimo, że chyba nie wiesz
jak wiele to znaczy

***

Oceń ten tekst
wiedzma leśna
wiedzma leśna
Wiersz · 28 maja 2008
anonim
  • Marek Dunat
    falstart jakich mało. następny proszę.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Bum! Bum! Pytania lecące jak z kałasza.
    Są one podstawowe. Tak pierworodne, że nie ma sensu o nich pisać.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    hayde
    puenta jak nie puenta
    "Ci", "Ciebie" z wielkiej to nie bardzo - w końcu to nie list
    no i tekst zbudowany niemal na samych pytaniach też mnie nie urzeka

    · Zgłoś · 16 lat temu