węgiel

Anna Nawrocka

 

twardsza niż diamentowe serce pierścionka
krucha bywam też doskonała łupliwość
identycznie zbudowani diament grafit i ja

węglem szkicuję pochyloną głowę
idealną kreskę rozcierając opuszkami

łatwopalna spalam się

tlenu potrzebuję by intensywniej płonąć
więc oderwij na chwilę usta

łatwowierna zapalam płomyki w oczach
prymitywnie reaguję na tarcie
żywym ogniem wypełzając na policzki

Anna Nawrocka
Anna Nawrocka
Wiersz · 1 czerwca 2008
anonim
  • anonim
    Stary Singer
    hehe. fajne. mi się podoba. mój prymitywny komentarz jest tego potwierdzeniem ; )

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Tak. Dobrze. Mnie nie rusza, ale coś w nim jest.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    ostatni wers mnie gryzie...
    może :

    prymitywnie reagując na tarcie

    hmm...

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Żeby się trzymał sens i nie zamotać, wprawiając czytelnika w zakłopotanie i nerwicę, musiałabyś wtedy zmienić tak :

    łatwowierna zapalam płomyki w oczach
    prymitywnie reagując na tarcie
    by żywym ogniem wypełzać na policzki

    Chociaż... w sumie może i tak lepiej...?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    ekstra dziękuję niezmiernie :)

    i zmieniam!

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    i bez

    by

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    zbyt dokładnie jak na moje gusta prostackie. ale nie odmawiam klimatu.bywało jednak u Ciebie znacznie lepiej. ,, łatwopalna spalam się ,, - burzy mi najbardziej pozytywne odczucia.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Mol
    łatwowierna płomyki w oczach - literówka -:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Andrzej Talarek
    Podoba mi się - bo zrozumiałem od razu i się zamyśliłem.
    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    och, bardzo się cieszę z tego zamyślenia...zrozumienia i podobania się

    dobrze, że nie zamieściłam wersji pierwotnej ;)

    · Zgłoś · 16 lat