brakuje ci kobiecych kształtów i dziecka
ale masz za to samochód klasy a
biały kołnierzyk i perlisty śmiech na widok prawdy
w pozycji twoich matek z ustami w brokacie
skończysz
gotując rocznice w siódmej wodzie po kisielu
znowu pewnie wykipi
zalewając nam kuchenkę i ceramiczne pożycie małżeńskie
patrz jak twoi ojcowie
na sztywne od krochmalu halucynogenne rozgoryczenie
i wywołaj sztuczne łzy
bo dorosłe kobiety nie płaczą przecież
rozwiązują tylko o poranku krzyżówki w echu dnia
marząc o ulubionych psach swoich mężczyzn zamkniętych w lodówkach
poranek to taka kobieca pora
lodówki byłyby z magnesami i samoprzylepnymi kartkami z groźbami rozwodu
później wychodzą do parku i zabawnie machając rękoma patrzą w niebo
wyszczekana pieprzona nostalgia
a wieczorem zanim się ściemni wracają
do swych półsennie spełnionych małżeństw
zawiedzione bo przecież kury domowe
nie latają
sa dobre fragmenty tego tekstu np:
w pozycji twoich matek z ustami w brokacie - obrazowe
ale...... dużo potknięć. prześwietlonych fragmentów.
nierówny tekst. pozdrawiam