Róża

Paweł Rogoziński


Gdy zobaczyłem Cię pierwszy raz,
W myślach widziałem ją...
Gdy dotknąłem Cię pierwszy raz,
W myślach muskałem ją...
Gdy poczułem Twą woń pierwszy raz,
W myślach chłonąłem ją...
Gdy całowałem Cię pierwszy raz,
W myślach pieściłem ją...
Gdy trzymałem Cię pierwszy raz,
W myślach obejmowałem ją...
I tak było do dziś...

Lecz teraz gdy widzę Cię,
Ronię gorzkie łzy,
Gdy dotykam Cię,
Krwawię,
Gdy czuję Twój zapach,
Tracę zmysły,
Gdy całuję Cię,
Czuję goryczy smak,
A gdy trzymam Cię,
Czuję pustkę...

Dedicated to: Magda

Paweł Rogoziński
Paweł Rogoziński
Wiersz · 22 września 1999
anonim