W noc aniołów
Nie powiedział za dużo
To tylko serce z duszą się biło
O myśli najczulsze
Pochylił się nad własnym niebem
Wspomniał chwile które ponoć
Już wtopiły się w mleczną drogę
Do rychłego zapomnienia
Raczej pogodzony
Zapalił księżyc z drugiej strony
Poległ na plecach
Ze zwycięskim płaczem
Wymalowanym spokojem
Pod obojętną powieką
Nic nie zdziałał
Nie chciał
W noc aniołów
Właściwie milczał
Niewłaściwie
Co jest? jakieś takie babskie Ci to wyszło i rozmemłane, no.
"To tylko serce z duszą się biło" - aś wymyślił ...