za kilka minut jutro

ew

błogosławisz miłośnie

a dłonie jak tafle lodu

wzbraniają głowę podnosić

 

nie rosnę

 

spływam tylko pobocznie

takim słonym potokiem

pod adres bez właściciela

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 6 głosów
ew
ew
Wiersz · 4 czerwca 2008
anonim
  • J.K.Gotard
    ...To ja moze powróce do tematu :) Fajnie i z zamysłem , jednak ostatni wers zamieniłbym zdecydowanie na cos innego np:"bez wiary,lecz pobożnie".

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Latte
    boszze Tajemna....................................

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    tajemna
    Chciałam zaznaczyć, że nie zrobiłam tego w aucie. Znaczy nie poległam tam. No.

    :P

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Latte
    A bo my to zawsze lubimy się gdzieś zlatywać :) Daj daj :) dwa:)
    Powinnaś się cieszyć, że padło na Ciebie :P

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    co Wy ni tu za zlot robicie ? Marcin.. piękny rapp, dam mu reda , co ? :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Latte
    Panie A:) no by się pan wstydził... tajemna poległa... a ja pracować nie mogę...

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    tajemna
    .... poległam

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    "Najlepszymi poetami to są raperzy i tyle powiem."
    Ja znam świetny wiersz rapperów Sokoła i Pono!!
    "-Będę brał cię.
    -Gdzie?
    -W aucie.
    -Mnie?
    -Cie.
    -E-e.
    -E-he!"
    Świetne rymy, poezja aż bije po uszach!! : )

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Czyżuś
    Może rzeczywiście się nie znam na poezji bo wszyscy oceniają to na bardzo dobre, a ja w tym nic takiego nie widzę. Dla mnie wiersz musi się rymować, być z sensem, żeby nie było w nim za wiele staropolszczyzny i metafor. Mogę jeden taki przysłać ale znając Ciebie Ew i innych opiekunów to byście mnie wyśmiali więc się nawet nie odważę. Bez obrazy. Po prostu mówię że u nas w Brzezinach to moje wiersze rządzą i wszyscy je doceniają. Tego nikomu nie pokazywałem tylko od razu dałem na wywrotę. Wg mnie był on najlepszy. Wy natomiast jesteście już opiekunami i znacie się na prawdziwej profesionalnej poezji języka polskiego, posiadacie bogaty słownik wiedzy i słownictwa, wiecie dobrze co komu napisać a ja. Ja się dopiero uczę, ale sądzę że zbyt wiele z tego nie będzie skoro już tu nie mogę niczym zabłysnąć. Piszcie se piszcie wiersze nawet takie krótkie ale dla mnie jak już pisałem nie ma to żadnej wartości. Najlepszymi poetami to są raperzy i tyle powiem.

    · Zgłoś · 16 lat temu
Wszystkie komentarze