to tylko my
pokonani bez reszty
wojownicy światła
do dziś kopiemy
głębokie jeziora
zalewamy je pustką
i znowu czekamy
to tylko my
rozwaleni i ciężcy
kamieniami obici jak mury
klasztorne bramy
zamknięte na oścież
znak białych dni rozbłyśnie
nad starym drzewem
kiedy pocięte zwłoki złożymy
na krzyż i w ofierze
wtedy nam zwrócą
skradzione słowa
bez reszty straceni
bojownicy woli
zabrano nam ciszę
i godność
garściami wyrwano serca
rzucone o mur bezlitości
spłynęły ciurkiem
Wojownicy światła
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz
·
4 czerwca 2008
Ogólnie - ok.