w niepewnym świetle

Baśka

zacięły się rolety brakuje odwagi by je odblokować

- wzrok przyzwyczaił się do półmroku


trudno utrzymać w palcach kolejnego papierosa

już dłużej nie da się oszukać oddechu


z parapetu spogląda zwiędnięty fiołek biały

deszczowe oczy i płatki jak słowa

chciała podać wody – krew na ostrzu


nie można napełnić rozbitej butelki

Baśka
Baśka
Wiersz · 5 czerwca 2008
anonim
  • Baśka
    w niepewnym świetle
    zacięły się rolety brakuje odwagi
    by je odblokować i w sumie nie ma potrzeby
    - wzrok przyzwyczaił się do półmroku

    trudno utrzymać w palcach kolejnego
    papierosa już dłużej się nie da oszukiwać
    oddechu podążał we właściwym kierunku – na parapet

    gdzie stał zwiędnięty fiołek biały spoglądał na nią
    deszczowe oczy i płatki jak słowa próbowała podać
    mu wody – dłonie okaleczone i krew na ostrzu

    nie da się napełnić rozbitej butelki



    i jeszcze: papierosa, fiołek biały i ostatni wers proszę kursywą;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • poldi
    Przed każdym wersem zastosuj znaki html

    ........................................

    i będzie dobrze

    · Zgłoś · 16 lat
  • Baśka
    Dziękuję bardzo za pomoc:)) wygląda lepiej, ale jest zlany

    · Zgłoś · 16 lat
  • poldi
    bo to ma być tak

    ......................................
    ......................................
    ......................................

    itd.

    · Zgłoś · 16 lat
  • poldi
    przed początekiem wersu
    na końcu wersu

    · Zgłoś · 16 lat
  • Baśka
    dziękuję, rozumiem i tak zrobiłam, tylko nie widać odstępów

    · Zgłoś · 16 lat
  • poldi
    jeśli chcesz dodać odstęp między wersami to wstaw

    np. ...................................
    i tu bedziesz miała pustą linie

    · Zgłoś · 16 lat
  • poldi
    Coś im sie popsuło
    Chyba za durzo marnych wierszy :):):):):):)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Baśka
    no teraz super, wielkie dzięki :)))

    · Zgłoś · 16 lat
  • poldi
    kurcze "dużo" napisałem przez "rz" to już teraz napewno wszystko się wykrzaczy

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze