geometria świata
zatrzymam czas napiętym mięśniem
przesunę z prawej na lewą
argumenty
posypię solą przyprawię
żaru dodam i lodu
niech się wreszcie okaże czy smaki
się moje sprzeniewierzyły a może
to świat powstał
kwadratowy
Anathema62 szczyrk 06.06.08
Początek w sumie nawet ok, ale dalej jakos mnie idea przyprawiania i bawienia się cząstkami elementarnymi nie bierze. I jeszcze wykrzyknienie, które w sumie sprawia tu takie dziwne wrażenie, nie powiem, ze komiczne, ale nie do końca poważne. A sąsiaduje ze: "czy smaki / się moje sprzeniewierzyły" więc dodatkowo gryzie się według mnie z inwersją, odmienność stylu, która mi osobiście nie pasuje.
Końcówka w sumie całkiem ciekawa, w zestawieniu z resztą ale niestety nie bardziej niz całkiem.
Tu akurat nie przypadło mi do gustu.
Ps.
POLSKA POLSKA POLSKA DO BOOJUU DO BOOJUU!! :))))))) A co!! ;)
pierwsza strofa to mi się nawet bardzo podoba;)