melancholijnie **

Anna Nawrocka


* z cyklu Ćma

 

 

 

unoszę się pod abażurem starej lampy

ćmę litościwie trzymając na dystans

 

nie mogę obojętnie patrzeć jak skwierczą

 

jej skrzydełka zbyt delikatne na bezpośredni

kontakt z czterdziestowatową żarówką
miota się zostawiając na wewnętrznej

stronie dłoni srebrne świadectwo istnienia

 

melancholijnie unosimy się ćma i ja myląc

kroki i  depcząc sobie po palcach


wieczorem po jej śmierci dokładnie

umyję ręce

 

 

 

 

Anna Nawrocka
Anna Nawrocka
Wiersz · 8 czerwca 2008
anonim
  • anonim
    Stary Singer
    Nancy... litości ja młody jestem, chcę widzieć jeszcze!
    wiersz dobry, ale mnie nie powalił poza ostanimi dwoma wersami:
    wieczorem po jej śmierci dokładnie
    umyję ręce-->świetna puenta.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    a ja zupełnie nic z tego wiersza nie rozumiem . bo niby skąd się wzięła śmierć , skoro trzymała ja peelka na dystans od tej żarówki ? :/

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    nio, trzymała na dystans, trzymała... ale kroki pomyliła i po palcach deptała...
    krótki jest żywot takiej Ćmy...

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    zmień czcionkę, proszę, bo w tej wersji wyrazów wypatrywać muszę zamiast sensu w nich.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    dałam na 3

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Boszzze nancy jest jeszcze mniejsze.........

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    fajnie to mozilla.... u mnie są już prawie na pół ekranu.....

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    a teraz? skopiowałam do worda poprawiłam i wkleiłam na nowo.... heh, wcześniej nie było takich problemów ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Teraz jest lepiej, a ja Ci powiem, że ściągnęłam sobie mozillę nawet w pracy... bo inaczej to w ogóle nie mogłam dojść z Wywrotą do ładu.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    lepiej jest - mam możliwośc edytowania :) niestety nie zawsze efekt końcowy bliski jest zamierzonemu...

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze