tobie

Grzesiek z nick-ąd

dlaczego wciąż ubywa
choć pragnę jeszcze więcej
próbowałem cię nazywać
brałem w stęsknione ręce

wznosiłem ponad myśli
by bliżej mieć do nieba
smakiem dojrzałych wiśni
tchnieniem wiejskiego chleba

zapachem stogu siana
w którym jak igła bywasz
po stokroć zaniechana
jakże się dziś nazywasz

czy jeszcze kiedyś zdążysz
pod mą koszulę durną
jaskółka nisko krąży
pochmurno dziś

pochmurno

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 9 czerwca 2008
anonim
  • Kuba Nowakowski
    szkoda, że tak krótko. "czy jeszcze kiedyś zdążysz
    pod mą koszulę durną" tak, tak, wciąż aktualne pytanie ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    złymiś
    Grzechu, to grzech dać Tobie mniej niż 7. Z każdym wierszem utrzymujesz swój bardzo wysoki poziom. Aktualnie jesteś jednym z najlepszych poetów na wywrocie. I obok Machniaka moim ulubionym.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    agasand
    i moim :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    Michale.. czyżbyś polubił rymy? bardziej niż to przystoi nowopezji?
    jesli jest w tym choc część mojej zasługi... jestem dumny
    by nie rzec spełniony:)))

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    panie Mandiburze... nie mogłem dłużej by pozostał wielobigunowy..
    by dla jednych był o miłości a dla innych o poezji..
    o przyjaźni... i wenie
    bierzcie jak chcecie jest jak dziwka :))))
    opłaty na następnym zlocie:D:D:D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Grzesiek. Przez takie wiersze muszę zapalić. Bo żal zaczynać czytać inne, gdy ten tak pięknie faluje w głowie. Co najmniej 10 minut przerwy.
    Szalejesz. Subtelne, piękne rymy i tematyka dowolna w interpretacji. Dla każdego.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Na następnym zlocie to Ty Przyjacielu będziesz w swoich tomikach autografy rozdawał.... i tego z całego serca Ci życzę...;)

    no już mnie odetkało;) Panie A tylko jednego? od razu dwa...:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    tajemna
    http://images34.fotosik.pl/168/954f02c03...

    zabrakło słów Grzesiu, łzy są chyba dowodem na dogłębność tego, co napisałeś...
    i cholera... nie palę ;/

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Acha o!boscy tu szeryfem się prosi odznaczyć to cudo nie wiersz... ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Anna Nawrocka
    macie jakąś odrębną skalę dla TAKICH wierszy? chętnie skorzystam....
    i poproszę o jeden tomik z autografem (nieśmiało)

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze