ani mi się śni
śnić o tobie powtórnie
ostatkiem sił
zatrzasnę za sobą oczy
nie przeciśnie się nawet mysz
no dodatek tym razem
odmówię tę modlitwę podwójnie
jak dziecko dam się nabrać
na podwójne przeczenie
ostatni dzień na księżycu
spędzam wyjątkowo ostrożnie
tuż przed zmierzchem
pierwsze słowa padają z ust słów
zapewne mogłabyś to usłyszeć
gdyby psy jak ja
przez chwilę przestały szczekać
na krótkich łańcuchach
przypięte do bud