Domek na skraju lasu,
chylący się ku ziemi.
Człowiek na skraju życia,
wypisujący się z przestrzeni.
Drżąca ławka i laseczka,
sprzęty starsze od drzew,
głębiej zakorzenione.
Takie miejsca bywają
malowane nazwą:
Stańcówka,
Sarnówka,
Kowalówka,
Złamane,
Wilcze,
Głębokie,
Podgórka,
Tarliczne,
Pawliczne,
Zapolanka,
Wołowiec.
Tłem jest niebo
ze swoją wieczną
Perspektywą,
a z dolin paruje
zmęczenie.
przeczytała mi się drżąca laseczka i dalej .. wybacz , nie mogę