codziennie o jeden szczebel do góry
po drabinie ewolucji własnej ideologii
rysy twarzy mniej małpie bardziej
kobiece myśli trochę mniej dziecinny
światopogląd
stworzyli sobie nową puszkę Pandory
świat zaklęty w małym pudełku szczyt
ludzkich marzeń -cud technologii
a mnie powoli wstyd być człowiekiem
Dobre to. Po części to samo czuję, a takie wiersze tylko utwierdzają w przekonaniach. Niezły pomysł, by najpierw opisać osobowość (peela, autorkę?) a potem ukierunkować czytelnika na 'świat'. Takie zagrywki często się udają i są ciekawe : )
Dojna: wiersza nie rozumiesz czy czego?