Ból

Paweł Rogoziński


Byłaś tak blisko mnie,
Wystarczyło wyciągnąć rękę...
Dlaczego tego nie zrobiłem!
Pragnąłem trzymać Cię w ramionach,
Tulić i pieścić...
Dlaczego zabrakło mi odwagi!
Kocham Cię,
Lecz wiem to tylko ja...
Dlaczego tak być musi!
Szukałem Cię długo
I znalazłem tam,
Gdzie nikt nigdy nie szukał...
Dlaczego?
Bo wszyscy patrzą,
Patrzą za daleko...
Patrzą, lecz nie widzą
Tego co jest blisko,
Co jest piękne i...
KOCHANE!
Ja to widzę,
I tego pragnę...

Warszawa, 01.01.99

Dedicated to: nie powiem :o)


Paweł Rogoziński
Paweł Rogoziński
Wiersz · 22 września 1999
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Jajcaż

    CHROCHANIE by było bardziej dobranym SŁOWEM niż KOCHANIE

    · Zgłoś · 20 lat temu