...

[a]cza

jeszcze ciepła

unosi się w niej dusza

 

jasne włosy w nieładzie

głaszczą ziemię

 

niebieska sukienka koloru nieba

o zachodzie opowiada o tym

co się stało

a echo dalej krzyczy jego imię

 

dwie Golgoty temu jeszcze

tak piękna uśmiechem raczyła

najwspanialsze kwiaty

 

teraz umęczona wśród stokrotek

leży zatłuczona tępym podmiotem

 

wstąpiła do piekieł

już nie zmartwychwstanie

[a]cza
[a]cza
Wiersz · 15 czerwca 2008
anonim
  • [a]cza
    tylko nie karzcie mi poprawiać na jutro rano, (albo coś takiego) bo nie wyrobię:)
    pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Nie ma co poprawiać. Taki niczego sobie wiersz. Nie wywołuje emocji.

    · Zgłoś · 16 lat
  • [a]cza
    to najgorzej jak coś robisz a to nie wywołuje emocji...

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    Powiem tak : tym razem składnie i ładnie , ale patos znowu się wkradł, to się nie przyjmie chyba. No i troszkę przegadałaś w przedostatniej zwrotce. Niech się jeszcze wypowie Anathema albo estel , bo co Pan A mówi, ja nie rozumiem :)
    Ja bym Ci to odrzuciła i dała szanse na przemyślenie raz jeszcze, bo znowu są "dwie Golgoty temu" , dla których warto ratować ten wiersz.

    · Zgłoś · 16 lat
  • [a]cza
    najpierw się zajmę tym drugim...dzięki.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Ja jej dam. No wiem, że mówię niewyraźnie, ale nie przesadzajmy.

    · Zgłoś · 16 lat
  • [a]cza
    troszkę go poprzestawiałam...na wyczucie:/

    niebieska sukienka
    koloru nieba o zachodzie
    nad morzem czerwonym
    dalej krzyczy jego imię

    dwie Golgoty temu jeszcze
    tak piękna uśmiechem raczyła
    najwspanialsze kwiaty

    teraz umęczona
    unosi się z niej dusza
    jeszcze ciepła
    za trzy dni zmartwychwstanie

    i zatańczy z nim
    jak mu zagra



    nie jestem co do tego pewna:/było ładnie i składnie a teraz chyba byle co wyszło:[
    bijcie:]

    · Zgłoś · 16 lat
  • [a]cza
    mógłby mi ktoś pomóc?
    no i co teraz mam zrobić??prosiłabym o jakąś krytykę i wstawienie go tam gdzie jego miejsce:]...

    · Zgłoś · 16 lat