...

[a]cza

jeszcze ciepła

unosi się w niej dusza

 

jasne włosy w nieładzie

głaszczą ziemię

 

niebieska sukienka koloru nieba

o zachodzie opowiada o tym

co się stało

a echo dalej krzyczy jego imię

 

dwie Golgoty temu jeszcze

tak piękna uśmiechem raczyła

najwspanialsze kwiaty

 

teraz umęczona wśród stokrotek

leży zatłuczona tępym podmiotem

 

wstąpiła do piekieł

już nie zmartwychwstanie

Oceń ten tekst
[a]cza
[a]cza
Wiersz · 15 czerwca 2008
anonim
  • [a]cza
    mógłby mi ktoś pomóc?
    no i co teraz mam zrobić??prosiłabym o jakąś krytykę i wstawienie go tam gdzie jego miejsce:]...

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • [a]cza
    troszkę go poprzestawiałam...na wyczucie:/

    niebieska sukienka
    koloru nieba o zachodzie
    nad morzem czerwonym
    dalej krzyczy jego imię

    dwie Golgoty temu jeszcze
    tak piękna uśmiechem raczyła
    najwspanialsze kwiaty

    teraz umęczona
    unosi się z niej dusza
    jeszcze ciepła
    za trzy dni zmartwychwstanie

    i zatańczy z nim
    jak mu zagra



    nie jestem co do tego pewna:/było ładnie i składnie a teraz chyba byle co wyszło:[
    bijcie:]

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Ja jej dam. No wiem, że mówię niewyraźnie, ale nie przesadzajmy.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • [a]cza
    najpierw się zajmę tym drugim...dzięki.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    Powiem tak : tym razem składnie i ładnie , ale patos znowu się wkradł, to się nie przyjmie chyba. No i troszkę przegadałaś w przedostatniej zwrotce. Niech się jeszcze wypowie Anathema albo estel , bo co Pan A mówi, ja nie rozumiem :)
    Ja bym Ci to odrzuciła i dała szanse na przemyślenie raz jeszcze, bo znowu są "dwie Golgoty temu" , dla których warto ratować ten wiersz.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • [a]cza
    to najgorzej jak coś robisz a to nie wywołuje emocji...

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Nie ma co poprawiać. Taki niczego sobie wiersz. Nie wywołuje emocji.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • [a]cza
    tylko nie karzcie mi poprawiać na jutro rano, (albo coś takiego) bo nie wyrobię:)
    pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat temu