Od podłogi do nieba
jakieś cztery centymetry
ale to zależy
od rozmiaru buta
i płodności konsekwencji
Mniej doskonała niż trawa
ale bardziej niż zwykle
naciąga
młode ścięgna
umacza palec w Styksie
niechcący
i bardziej niechcący
bo mama uczyła powściągliwości