siedem

Michał Domagalski

 

proszę cię. wróć do łóżka. obejrzymy ten

film? i włącz funkcję sleep. trochę przycisz, przecież

nie da się usnąć, jeżeli volume na

potencjometrze naszych głośników przekracza

cztery. zmęczenie moje może

wkroczyć wówczas w fazę

ziewam, ale nie umiem zasnąć.

 

proszę cię. ale ty siedzisz ciągle w fotelu.

strzelasz focha w dziesiątkę. tarcza mojego

ego (i całej reszty psychicznej

machiny) nadyma się. wzbierają w niej

gazy jak woda w Odrze w tysiąc

dziewięćset dziewięćdziesiątym siódmym.

w siódmym niebie i wersie już wiedzą.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 11 głosów
Michał Domagalski
Michał Domagalski
Wiersz · 18 czerwca 2008
anonim
  • Michał Domagalski
    Dziękuję raz jeszcze za komentarze.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • veg.anka
    Lubię bardzo ten rodzaj poezji, pełnej przy i metafor.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • szklanka
    wracam już któryś raz do tego wiersza :) to jest poezja ubrodzona emocją, dużo lepsza od tej najczystszej :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    hayde
    Hihi.. pewnie peelek może być płcią piękna, ale ja to sobie czytałam jako słowa mężczyzny. Co chyba dodało mu jeszcze niecodzienności :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • estel
    Myślę, że między innymi za to, że może, wiersz zebrał takie a nie inne.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Michał Domagalski
    Pozostaje mi, z niekłamanym rumieńcem, podziękować.

    PS

    Podmiot Liryczny może być płcią piękną. Czemu nie?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • estel
    człowiek chce napisać komentarz i dać wyróżnienie, to mu wiersz z oczekujących znika i okazuje się, że już nic po człowieku.
    wiersz sytuacyjny, uniwersalny, zamykający chwilę i wszystkie argumenty. w takiej chwili naprawdę można ujrzeć gwiazdy - wszelkie uzasadnienie wyróżnienia. :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    złymiś
    a mi nie pasują te angielskie ''volume'' i ''sleep''. Nie wiem, no może jak już to kursywą...Generalnie dobry wiersz. Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    no cóż . skoro taka jest wola pana A to z przyjemnościa poprę , tym bardziej ,że autor juz od dłuzszego czasu ociera się o tą gwiazdkę . dzisiejszy tekścik zupełnie nieprzeciętny. frazy zbudowane z sensem i taktem . zakończenie rewelka. troszkę raziły mnie na początku te zagraniczne volumne i sleep , ale przecież w większości przypadków to tak sie właśnie wyświetla . reasumiuąc . Masz Michale co o!boscy dają :D gratuluję .

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    hayde
    o tak. chociaż wydaje mi się, że to zwykle słowa płci pięknej :P z ego rozłożyłeś mnie na łopatki. świetny wiersz i inny. zupełnie inny od tych, które się tu czytuje.

    · Zgłoś · 16 lat temu
Wszystkie komentarze