ona karmi gołębie samym ruchem ręki

Kuba Nowakowski

chodzisz w moim berecie

słuchasz mojej muzyki

jak ja lubisz się chmurzyć

choć niebo wolisz bezchmurne

 

do twarzy ci z tą

fochą wieczorną

 

ale

 

zanim wyjdziesz w noc

pieczętować kałuże krokiem

zdejmij wreszcie skórę

cierpiętnicy

 

żyj

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 9 głosów
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 21 czerwca 2008
anonim
  • anonim
    złymiś
    no panie, wreszcie coś co mnie walnęło. Gratuluję.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Mariusz7777
    "zanim wyjdziesz w noc
    pieczętować kałuże krokiem" - smakowity ten dwu-wers.

    Pozdrawiam
    Mariusz

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    bravo domnul !

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • punkleks
    w rzeczy samej - świetny:))

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Latte
    świetny:)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Żyj. Tak jak ten wiersz.
    Od tytułu aż do puenty trzyma. W idealnych miejscach robione pauzy, wprowadzają płynność i czas na refleksję.

    · Zgłoś · 16 lat temu