Sen
mówili nam, że ucisza wiatr lepiej niż czas.
Tamta wichura była tak głośna-
pamiętasz ten przeraźliwy krzyk
naszego nieba?
Drzewa też obco szeptały donośnie
jak wzmocnione skalne echo
pamiętasz-
drętwiały nasze ciała okryte
smugą strachu.
Bałam się blado
sen nie przynosił ukojenia
pamiętasz
niósł słodkie jak krew łzy rozpaczy
gdy nasz wspólny Raj łamał się na pół
czerwieniąc ze świtem nowego życia
nie dla nas.
módlcie się za nami.
pamiętasz-
drętwiały nasze ciała okryte
- takie coś sie stosuje, gdy wers nie mieści się na stronie. Albo w jakiś inny sensowny sposób. I koniecznie zmień pogrubienie na normalną czcionkę. Niezupełnie pasuje - skupia wzrok i nie pozwala umysłowi sie skupić. Kursywa wystarczy. I interpunkcja... wprowadza chaos. Raz jest, raz jej nie ma. "Pojawiasz się i znikasz" : )
A treściowo, tekst niczego sobie. Są dobre i złe momenty w takim natężeniu, że ciężko powiedzieć których więcej.