Literatura

Jagoda (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Gdy jesteś przy mnie,
Czuję, że żyję,
Czuję, że warto...
Gdy mówisz,
Twe słowa są niczym kwiaty,
Których zapach pragnę chłonąć
Całym sobą...
Gdy patrzę na Ciebie,
Widzę Anioła
W ludzkiej postaci
I myślę, że to już Raj upragniony...
Gdy całujesz mnie,
Śmieję się i nic nie mówię,
Choć tak naprawdę pragnę więcej...
A gdy odchodzisz już
W mrok nocy,
Wraz z Tobą gaśnie me Słońce,
Ma nadzieja,
A serce podąża za Tobą...
Staję się wtedy pustą powłoką,
Która czeka, aż ktoś taki jak Ty
Wypełni ją sobą...
A gdy znów przybędziesz,
Pragnienie powraca,
Jak gdybym budził się
Z głębokiego snu
I znów pragnę więcej i więcej
Bo wiem, że znów za chwilę
Odejdziesz i już nigdy nie wrócisz,
Bo odejdziesz do własnego Raju,
Do własnego świata
Z marzeń i snów...
A ja znów będę spał
I czekał
Na kolejnego,
Lecz tym razem
Już mojego własnego
ANIOŁA.

Dedicated to: Jagódka



wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Irena
Irena 19 pazdziernika 2006, 10:57
Super. Bardzo mi się podoba
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca