w drewnianym domu gdzieś na pustyni
mieszka mój ostatni przyjaciel,
na ciemnym poddaszu, zdala od śmiertelników
mieszka mój ostatni przyjaciel,
w ostatniej szufladzie u dołu
w książce pokrytej kurzem
mieszka mój ostatni przyjaciel,
- zamieszkał w słowniku
wyrazów obcych.