przyjaciel

niewyspany

w drewnianym domu gdzieś na pustyni
mieszka mój ostatni przyjaciel,
na ciemnym poddaszu, zdala od śmiertelników
mieszka mój ostatni przyjaciel,
w ostatniej szufladzie u dołu
w książce pokrytej kurzem
mieszka mój ostatni przyjaciel,
- zamieszkał w słowniku
     wyrazów obcych.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 28 głosów
niewyspany
niewyspany
Wiersz · 5 listopada 2000
anonim